Lord Lazze Xerxes Eventhén
(Lord of Glencoe & Baron of Sealand)

 

Eventkoordinator - Föreläsare - Artist - Skribent - Fotograf - Ciceron

 

 

Lord Lazze Xerxes Eventhén, utbildad eventkoordinator vid TechFuturum, är bosatt i Malmö. Mellan 1996-2006 ansvarade han för "The Catacomb" och "Soft Rock Records" vilket innebar att han byggde upp och drev verksamheten i dess dåvarande form med caféverksamhet, inspelningsstudio, skivbolag och konsertarrangemang.

 

 

I botten har Lord Lazze X två utbildningar med inriktning på musik och ledarskap. Han har också en bred yrkesverksam bakgrund där han verkat såväl som pressfotograf för både "Skånska Dagbladet", "Nyhetskanalen.se", "Spatziba", "Narconon-Nytt" och "Drogfritt.nu" som modellfotograf för "The Studio Group", "Heartland" och "Senza Modello".

 

Silent Skulls Lone Bikers
SSLB Lazze X


Br. Lord Lazze X Eventhén
III°/StorStewartMästare

Familjen Eventhéns
släktvapen

 

Utöver detta har han även varit verksam som reklammodell hos "Sweden Models", scenchef på "Venfestivalen", säkerhetschef på "Helsingborgsfestivalen" arrangör av "Julfest för hemlösa" på "Wallmans Salonger" och Destinationschef för "Scandorama" i London, Berlin och Amsterdam. Han har dessutom publicerat flertalet egna seriealbum, dikt-, foto-, och brevsamlingar samt ett stort antal CD-produktioner varav det hittills utgivna står att finna på biblioteken. 

Lord Lazze X arbetar i dag på heltid med sin egen eventbyrå, "Lazze X events", och verkar i detta sammanhang, förutom som eventkoordinator, bland annat som scenmästare, föreläsare, artist, skribent, fotograf och guide.

 

 

Affärsidén i företaget är att genom Lord Lazze X egna personliga kontakter bland, och relationer till, både leverantörer och uppdragsgivare förse sina kunder med idéer, produktion och praktiskt genomförande där man koordinerar alla beståndsdelar som behövs för att skapa ett lyckat resultat.

 

 

Lord Lazze X Eventhén är även verksam som fältmedarbetare vid "Celebrity Centre International" i Hollywood, ciceron för "Scandorama" i London, Berlin, Hamburg, Amsterdam, Prag, Budapest och New York samt som skribent och fotograf för tidningarna "Nöjesnytt", "Scanbike", "NizePrize" och nättidningen "Frontface Magazine".

 

 

Modellverkstaden

"Under genomförandet av Helsingborgs Modegala skötte Lazze sina åtaganden mycket bra och var väl insatt i alla sina ansvarsuppgifter. Vi känner oss väldigt nöjda med hans insats och har erbjudit Lord Lazze X ytterligare arbete med Helsingborgs Nöjesgala och vår julshow på CC House."
Aida Winnerström - Koordinator, Senza Modello

 

Ord & Bildverkstaden

"Lord Lazze Xerxes Eventhén har sedan 2007 arbetat som frilansande reporter och fotograf för Frontface Magazine och har som sådan kontinuerligt levererat foton och artiklar till tidningen. Vi är mycket nöjda med Lazzes arbete och kvalité både som reporter och fotograf. Han leveranser är alltid av högsta kvalité och han håller de korta deadlines som är av största vikt i vår bransch. Med ovanstående sagt är Lazze en viktig samarbetspartner för oss och vi lämnar honom de högsta rekommendationer och kommer fortsatt att erbjuda honom uppdrag hos oss, då det är en ytterst idérik, kreativ kille med en stark do-egenskap.”
Peter A. Ortvik & Nathalie Noori - Chefredaktör respektive Moderedaktör

 

Ljudverstaden

"My name is Peter Schless and I am the Musical Director at Golden Era Productions. I enjoyed listening to your music. It was good to read about your win with Chick Corea. This is excellent. You´re a great player and have a terrific style. So add my name to your fans. I look forward to your continued success!"
Peter Schless - Musical Director, Golden Era Productions

 

Eventverstaden

"Lord Lazze X är en unik person som är väldigt musikintresserad och kunnig. Förutom sina stora kompetens inom just musik och teknik så är Lazze väldigt duktig på att ta hand om alla typer av människor. Han är alltid väldigt vänlig och gör allt för att lösa artistens behov. Vi är väldigt nöjda med Lazzes insats och hoppas verkligen att han vill fortsätta som säkerhetschef på Helsingborgsfestivalen."
Bertil Alm - Artistansvarig, Helsingborgsfestivalen

 

Reseverkstaden

"Vår guide Lord Lazze Xerxes Eventhén har under säsongen 2009 varit destinationschef för våra resor till Amsterdam, Berlin och London. En destinationschef har ansvaret för utflykterna på respektive resmål, skriver en detaljerad färdbeskrivning och hjälper guidekollegor som ska arbeta på de ifrågavarande destinationerna. Destinationschef bistår också kontoret med vidareutvecklandet av resmålen. Lord Lazze Eventhén har varit en väldigt aktiv och hjälpsam destinationschef och utfört sina arbetsuppgifter till vår fulla belåtenhet i en aldrig sinande positiv anda."
Maria Nilsson, Guide Manager - Scandorama

 


 

 

Lazze X events | Mobäcksgatan 29 | 216 24 Malmö | tel: 040 - 13 34 48
Mobil: 070 - 732 58 47 |
lazzex@lazzex.com