Rock around Berlin - 4 dagar med Lord Lazze X som guide

 

"First we take Manhattan, then we take Berlin" sjöng Leonard Cohen.

1976 tog världens då största popstjärna, David Bowie, honom på allvar och flyttade in i en anonym hyresvåning på Hauptstrasse 155 i Berlin. Med sig tog han Iggy Pop och Brian Eno.

Depeche Mode, U2 och Nick
 Cave spelade in sina plattor här och Lou Reed satt hemma i staterna och drömde sig hit med albumet som hette just "Berlin".

Att använda Berlin som en frizon är lika möjligt i dag som det var på 70-talet, staden känns fortfarande som den enda huvudstaden i världen där konsumtion inte blivit till en ny religion.

 

 

Utflyktsexempel

 

"Ramones Museum Berlin"

The Ramones var från New York, det vet ju alla. Så därför undrar du säkert: Varför ligger världens första, och enda, Ramones Museum inte i New York, London, Tokyo, Rome eller Buenos Aires utan i Berlin i Tyskland?
Bra fråga! Det finns bara ett sett att ta reda på det - följ med på utflykten...

 

"Baader-Meinhof´s Berlin"

Röda Armé Fraktionen (RAF), populärt kallad Baader-Meinhof, var en marxist-leninistisk stadsgerilla som existerade mellan 1970 och 1998. Fruktad av många men dyrkad av andra. Tillsammans med vår guide besöker vi platser med anknytning till denna västtyska terrorisgrupp.

 

"DDR Museum" - ett av de mest interaktiva museerna i världen!

DDR Museum är det enda museum som inte koncentrerar sig på statens förbrytelser utan på vardagen i DDR.
Kanske du redan känner till Spreewald-pickles, nudiststränder och TrabantResten av livet i den socialistiska staten är okänt för de flesta människor.
Utställningen är inte något besökaren bara betraktar utan faktiskt fysiskt deltar i genom att kika i lådor och bakom dörrar. Ett måste för alla gamla proggare!
Utflykten avslutas med en tur till "East Side Gallery" - en 1,3 km lång sektion av Berlinmuren106 målningar av konstnärer från hela världen har målats direkt på muren och gör East Side Gallery till det största utomhusgalleriet i världen.

 

 

Maila eller ring för mer info eller offert!Lazze X events | Mobäcksgatan 29 | 216 24 Malmö | tel: 040 - 13 34 48
Mobil: 070 - 732 58 47 |
lazzex@lazzex.com