Swinging London - 7 dagar med Lord Lazze X Eventhén som guide

 

Swinging London är en allomfattande term som syftar på det mode  och den kulturella scen som uppkom i London i slutet av 1960-talet.

Det var ett fenomen som framhöll det unga, det nya och det moderna. Det var en tid av optimism, hedonism och kulturell revolution.

Även om The Beatles  kom från Liverpool, så var The Rolling Stones  och resten av den nya kulturen baserad i London.

De flesta nya modedesigners, modeller och fotografer var unga och höll till i en begränsad del av London, främst i Soho
med den kända modegatan Carnaby Street. Vårt hotell ligger bara ett stenkast därifrån!

 

 

Utflyktsexempel

 

"Get back to The Beatles"

Följ med på utflykten och promenera över The Beatles Abbey Road-övergångställe, ta en till på Abbey Road-studion, Paul McCartneys bostadshus och det postkontor varifrån Brian Epstein skcikade ett telegram till Beatles i Hamburg och meddelade dem att de fått en tid för en demoinspelning hos EMI.
Som avslutning kan du köpa dina souvenirer på "The Beatles Coffee Shop" där vi också tar en fika.

 

"Oh so Soho"

Återupplev Swinging London i 60-talet Soho! Vi besöker platser med anknytning till Beatles, Rolling Stones och många fler av årtiondets legender. Var startade det hela och hur ser det ut idag?
Följ med till adresser där dina idoler bodde, spelade och umgicks! Turen avslutas påmed en måltid på Hare Krishnas restaurang "Govindas" - George Harrisons stamställe .

 

"A Magical Mystery Tour"

Utflykten startar just där bussen i filmen med samma namn började sin resa! Vår egen tur fortsätter till inspelningsplatser från både "A Hard Day´s Night" och "Help!". Du får också se var den gamla "Apple Boutique" låg samt köpa fler souvernirer på nuvarande "London Beatles Store".
Utflykten avslutas på Rolling Stones-bassisten Bill Wyman´s egna "Sticky Fingers Restaurant" efter att vi kollat in var Beatles höll sin berömda "rooftop session".

 

 

Maila eller ring för mer info eller offert!Lazze X events | Mobäcksgatan 29 | 216 24 Malmö | tel: 040 - 13 34 48
Mobil: 070 - 732 58 47 |
lazzex@lazzex.com